Acoperișul casei - un element cheie

componentă foarte importantă a casei noastre o reprezintă acoperișul. Fie  aveți deja o casă sau plănuiți  construiți unaconsiderăm  acest articol este perfect pentru dvs. Acoperișul contribuie într-mare parte la facturile dvs, deoarece acesta poate menține sau pierde căldură

Haideți să vedem în ce constă un acoperiș construit corect.

În România există 5 zone climatice: -12, -15,-18,-21,-25 de care arhitecții țin cont în construcția fiecărei case.

Deci primul pas este să stabilești zona climatică din care faci parte. Acest pas te va ajuta în alegerea corectă a materialelor. Nu este necesar doar să cumperi materiale calitative, ci și să cumperi materialele corecte pentru casa ta.

Apoi contează tipul acoperișului.Este un acoperiș închis? Sau este mansardă?

Acum că am stabilit aceste aspecte, să trecem mai departe, și anume lemnul. Lemnul trebuie să fie mereu uscat și curat și să nu aibă scoarță rămasă pe suprafață sa. Dacă acesta nu este curățat înainte și este pus în această formă, cu trecerea timpului, lemnul va începe să putrezesca în tavan. Durata maximă în acest caz, de rezistență a lemnului, este de 5 ani.

Deși sunt foarte populari, căpriorii cu formă pătrată nu sunt cei mai eficienți din punct de vedere practic, deoarece au tendința de a se arcui și de a se îndoi în lung.  Poți înlocui căpriorii de 10/10 sau 10/12 cu cei de 8/14, 7/15 sau 7/16. Dacă ultimul strat al acoperisiului (tablă, șindrilă, țiglă , etc.) este mai grea, căpriorii trebuie să fie mai groși. Căprorii trebuie să aibă o chetare de 3 cm în interior deoarece prin această chetare se asigura foarte bine trecea forțelor din căpriori în lemn. Fixarea căpriorilor de cosoroabă se poate face cu șuruburi.




Tipuri de învelitori pentru acoperiș. Printre acestea cele mai populare sunt șindrilă, tablă și țiglă.

Țigla metalică. Are o rezistență foarte bună în timp și este mult mai ușoară decât țiglă ceramică. Prezintă o gama largă și diversificată de modele, la un preț accesibil. Face foarte bine față condițiilor meteo nefavorabile.

Țigla ceramică. Aspectul sau clasic nu este potrivit pentru orice tip de construcție. Este una dintre cele mai rezistente țigle împotriva încercării timpului. Din păcate, dezavantajul acesteia îl reprezintă greutatea. Înainte de a monta țiglă ceramică, este necesar să va asigurați că greutatea acesteia poate fi suportată de constructie.

Șindrila bituminoasă. Această se găsește la cel mai mic preț, în comparativ cu țigla metalică și ceramică. Un avantaj îl reprezintă aspectul, deoarece prinderile la aceasta sunt ascunse și se poate observa o continuitate plăcută vizual. Din păcate, este dezavantajoasă din punct de vedere al izolației și al ventilației.

În funcție de tipul de acoperiș pe care l-ai ales, termoizolatia se va face diferit. O termoizolație făcută corect, va păstra căldura iarna și nu va permite frigului să intre, iar vara, mansarda ta nu se va încinge. Dacă vara mansarda  este nelocuibilă, te sfătuim să verifici termoizolatia. Sunt șanse foarte mari să nu fie executată corect.

Pentru izolație se pot folosi materiale precum: spumă poliureică, polistiren, vată balzatică, celuloză.

Primul rând de vată se prinde cu niște ațe, se coase sau se țese, iar acesta nu trebuie să iasă niciodată în zona de fațadă.

Bariera de vapori se pune pe primul strat de vată. Un factor foarte important este că aceasta trebuie să îmbrace cosoroaba , să vină pe centură de beton în plan orizontal și apoi să fie lipită pe centura de beton. Însă înainte de a face acest pas, trebuie verificat dacă suprafața de centură este dreaptă. Dacă aceasta nu este dreaptă, se va remedia acest aspect, iar apoi se va lipi bariera de vapori.

Pe lemn se va pune o placă din fibră de lemn, de tip fibrolemnoasă (DHF), care lasă vaporii și umiditatea să treacă. Scândura nu se pune deasupra vatei, altfel se va forma condens.

Va recomandăm să cereți sfatul unui architect, care se va plia conform cerințelor și necesităților dvs, iar apoi vă așteptăm în magazinele Dino Materiale de Construcții și la depozitul central Doni Trade pentru a va procură materialele necesare.

Comments (0)

Niciun comentariu in acest moment!
Product added to wishlist
Product added to compare.