- Noutăți
- 0 Like-uri
- 440 Vizualizări
- 0 Comentarii
Dacă nu îți sună cunoscut termenul de vopsea epoxidică, aceasta reprezintă o opțiune ideală pentru pardoseli, conferind o acoperire foarte bună.
Vopseaua epoxidică este foarte rezistentă la trafic și uzură, la șocuri mecanice și expuneri agresive, având duritate și un aspect superior lucios.
Prin urmare, dacă îțo dorești un aspect îngrijit, dar și protecție pentru pardoseala terasei, a garajului sau a subsolului, aplcă vopsea epoxidică.
Mai departe, vei afla și cum poți realiza acest proces, care este mai simplu decât ai fi crezut.
Materiale și unelte necesare pentru a aplica vopsea epoxidică
Înainte de a incepe, este foarte important de reținut că vopseaua epoxidică se aplică numai în condiții favorabile de lucru. Vopseaua epoxidică nu se aplică dacă ajung temperaturile la 25 ℃ sau dacă aceasta se află sub razele directe ale soarelui, dar nici în condiții în care se înregistrează sub 10 grade Celsius.
Așadar, materialele necesare pentru a aplica vopsea epoxidică sunt:
- Mașina de șlefuit;
- Mistrie;
- Șpaclu;
- Amorsă;
- Rășină;
- Întăritor;
- Echipament de protecție.
Vopsea epoxidică – ghid de aplicare
Primul pas, ca în oricare alt proces de vopsire, este acela de a pregăti suprafața, ca mai apoi să te ocupi de remedierea și șlefuirea imperfecțiunilor și denivelărilor. Abia apoi urmează pregătirea vopselei și aplicarea unui prim strat.
- Aspiră bine pardoseala și curăț-o cu mopul, alături de o soluție degresantă, pentru a te asigura ca totul este curat.
- În cazul unei suprafețe care nu este perfect netedă sau prezintă urme de vopsea veche, aceasta trebuie curățată și uniformizată cu ajutrul unei mașini de șlefuit cu disc. Dacă podeaua prezintă doar porțiuni mici afectate, acestea se pot îndepărta prin periere sau frecare, iar la final se aspiră totul foarte bine.
- Fisurile se reumplu înainte de a trece la procesul de vopsire.
- Pardoseala trebuie să fie plană, curată și uscată.
- Urmează aplicarea grundului, aceasta eliminând riscurile de bule și favorizând procesul de etanșare a substratului.
- Se amesteca foarte bine conținutul – poți opta pentru un mixer electric, iar apoi se aplica două straturi de grund cu ajutorul trafaletului.
- Acum se poate începe procesul propriu-zis de vopsire, pentru care prima oară se realizează amestecul celor două componente, și anume, rășina și întăritorul, care numai împreună formeaza produsul final.
- Se toarnă întăritorul în conținutul rășinii, iar folosind un mixer se amestecă pentru aproximativ 2-5 minute.
- Cu ajutorul unui trafalet se aplică vopseaua astfel obținută și se așteaptă uscarea, potrivit indicațiilor.
- Dupa ce acesta s-a uscat, se examinează daca au apărut fisuri sau găuri pe suprafață. Dacă da, acum va avea loc umplerea lor.
- Urmeaza aplicarea celui de-al doilea strat, exact la intervalul de timp recomandat de producător. Acest proces nu trebuie realizat nici mai devreme, nici mai târziu, ci resprectat exact ca în instrucțiuni.
- Pentru un luciu deosebit și o mai bună protecție, poți opta pentru un strat de lac transparent, după ce întreaga suprafață s-a uscat. Lacul epoxidic de sigilare se pregătește conform instrucșiunilor de pe ambalaj și se aplică utilizând trafaletul.
Cum să ai grijă de pardoseala cu vopsea epoxidică
Pardoselile pe care s-a aplicat vopsea epoxidică sunt ușor de întreținut, însă, întreținerea corectă este realizată în concordanță cu specificațiile date de furnizorul de materiale.
Așadar, asigură-te că folosești substanțe de curățare la care vopseaua epoxidică rezistă.
Cu ajutorul acestui ghid poți să începi fără probleme procesul de aplicare al vopselei epoxidice, iar toate materialele și uneltele necesare le poți achiziționa de la Doni Trade și Doni Market.
Comments (0)