- Constructii
- 0 Like-uri
- 1423 Vizualizări
- 0 Comentarii
O locuință perfect funcțională, are nevoie de o instalație sanitară realizată corespunzător, cu produse de calitate.
Nivelul de confort este sporit de acest aspect, deoarece întreaga casă are nevoie de un circuit al apei care să funcționeze în parametrii optimi, dar și care să ofere siguranță pentru o lungă perioadă de timp.
Ce înseamnă instalația sanitară, mai exact?
Acest sistem cuprinde toate conductele și țevile dintr-o clădire, precum și circuitele de apă sau modalitățile de încălzire și canalizare.
Înainte de proiectul dedicat construirii casei, este necesară realizarea celui referitor la instalația sanitară, deoarece este foarte important ca aceasta să fie proiectată de un specialist, astfel având siguranța că totul se va desfășura fără situații neplăcute.
Ce trebuie să iei în considerare pentru instalația sanitară?
Aspectele pe care trebuie să le pui pe primul loc, atunci când ești pe cale să începi acest proiect, sunt următoarele:
· Cunoașterea tuturor detaliilor referitoare la rețeaua de apă care va alimenta locuința;
· Dimensiunea elementelor care vor forma instalația sanitară, deoarece trebuie să fie alese ăn funcție de presiunea pe care apa o va avea;
· Montarea unui robinet de legătură între sursa principală de apă și locuință, fiind util atunci când va trebui să opriți alimentarea cu apă;
· Proiectarea canalizării, deoarece este foarte importantă cunoașterea felului în care apa din locuință va fi eliminată după folosire.
· Selectarea țevilor potrivite pentru locuință, cât și pentru sursa de încălzire, deoarece trebuie să existe o sursă de căldură care să nu afecteze instalația sanitară.
Care sunt cele mai importante elemente pentru realizarea sistemului de alimentare cu apă?
Baza unei instalații sanitare este construită cu ajutorul țevilor și a conductelor. Acestea sunt atât de importante deoarece fac legătura între piesele sistemului sanitar care va fi folosit, iar, prin intermediul lor se realizează racordarea la sursa termică sau la sursa de alimentare cu apă.
Ce trebuie să știi despre țevi?
Țevile sau conductele care vor străbate pereții clădirii trebuie să fie alese corespunzător, astfel că, va trebui să ții cont de aspecte precum:
· Materialul din care sunt realizate;
· Respectarea standardelor de calitate;
· Montarea ușoară;
· Deținerea proprietăților elastice, cu nivel ridicat de dilatări termice;
· Durată lungă de viață;
· Aspectul lor, deoarece, dacă vor fi la vedere, trebuie să se combine perfect cu restul încăperilor.
Din ce tipuri de țevi poți alege?
Din fericire, există numeroase feluri de țevi, astfel că poți alege ceea ce se potrivește exact planului tău.
Așadar, amintim materiale precum:
· Plastic:
Acest tip de material este des întâlnit la realizarea țevilor, deoarece are un cost de producție mai scăzut, iar prețul produsului finit va fi direct proporțional.
Avantajele țevilor de plastic:
· Au o greutate redusă;
· Sunt ușor de utilizat;
· Sunt disponibile în diferite lungimi;
· Au un nivel ridicat de flexibilitate.
Din păcate, acestea prezintă și dezavantaje în ceea ce privește temperatura. Țevile din plastic nu sunt rezistente la temperaturi ridicate, sunt ușor inflamabile, ceea ce nu conferă siguranță clădirii în care sunt folosite.
· Țevi din oțel:
În această categorie se încadrează două tipuri: laminate și sudate.
Avantajele pe care le aduc aceste țevi se referă la o rezistență ridicată, deoarece sunt rigide, iar durata de viață a lor este de până la 40 de ani.
· Țevi din polipropilenă (PPR):
Acestea sunt foarte des folosite pentru instalațiile sanitare de apă caldă și rece. Deoarece au o durată lungă de viață, asigură un confort ridicat.
Avantajele acestora sunt:
· Pierderi mici de presiune;
· Flexibilitate ridicată:
· Rezistență la temperaturi scăzute;
· Rezistență de până la 50 de ani.
De cele mai multe ori, acestea sunt folosite pentru instalațiile sanitare interioare, având un aspect plăcut.
· Țevi multistrat:
Acestea sunt moderne, au o maleabilitate ridicată, îmbinând avantajele țevilor din plastic și metal.
Avantajele țevilor multistrat sunt diverse, de la o rezistență în timp ridicată, până la pierderi mici de energie sau rezistență la coroziune și agenți chimici. Datorită sistemului inovator pe care îl folosesc, acestea pot fi folosite atât pentru circuitele de apă caldă și rece, cât și pentru sistemul de încălzire în pardoseală.
Pentru realizarea unei instalații sanitare trebuie avute în vedere diferite variante, așadar, noi te așteptăm în magazinele Doni Market și în depozitul central Doni Trade, unde echipa noastră îți poate oferi sfaturile potrivite.
Comments (0)