Cum să construiești o casă – ce trebuie să știi

Construirea unei case de la zero poate fi o sarcină complicată chiar și pentru profesioniștii din industrie. Indiferent dacă este o casa de început, una de lux sau o casa eficientă din punct de vedere energetic, lipsa unui mic detaliu poate să creeze probleme. 

Dacă vrei să construiești o casa de la zero, citește articolul până la final și o să afli de ce anume este nevoie pentru a duce la bun sfârșit această sarcină.

1.   Alege locul unde vrei să îți construiești casa

Există o mulțime de factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când vrei să îți construiești o casă. În primul rând, trebuie să alegi locul unde o să amplasezi locuința. Locul trebuie ales în funcție de climă, de stabilitatea solului ( trebuie să fie un teren stabil, dacă construim o casă pe teren nisipos, noroios sau alt tip de teren nesigur, aceasta va ceda într-o perioadă scurtă), de cât de rapid este accesul la utilități, infrastructura din acea zonă.

2.   Design-ul casei

Dacă ești o persoană ambițioasă, atunci poți să îți proiectezi singur planul pentru noua casă. Ar fi ideal însă să apelezi la un arhitect care să îți deseneze design-ul casei pentru a fi sigur că totul este realizat cum trebuie în funcție de nevoile și cerințele pe care le ai.

3.   Obține actele necesare

Înainte să te apuci să construiești casa trebuie să obții toate actele necesare de la primărie pentru a putea să te apuci să construiești imobilul în siguranță. De asemenea este recomandat să ai și o asigurare pentru construirea casei.

4.  Decide cât de mult vrei să te implici în construirea casei

Trebuie să te gândești la fiecare pas pe care trebuie să îl execuți în construirea casei deoarece, trebuie să luate decizii în ce situații trebuie să apelezi la o firmă specializată.

5.  Construirea casei

Primul lucru pe care trebuie să îl faci la o casă este fundația. Fără fundație casa nu are stabilitate și nu este rezistentă. Fundația trebuie să fie realizată din materiale dure și durabile. În general, ea este realizată cu beton armat pentru a ține la depărtare umezeala și pentru a rezista cât mai ​mult în timp.

Grosimea fundației trebuie determinată cu atenție de către un inginer structural, luând în considerare înălțimea peretelui și sarcina pe care va trebui să o suporte, atât în ceea ce privește clădirea în sine, cât și forțele de greutate, vânt și pământ care afectează structura.

Urmează pereții imobilului și apoi fiecare încăpere. Materialele utilizate pentru aceste procedee diferă în funcție de ce preferințe aveți, însă îți recomandăm să vorbești cu un expert.

Aspecte legate de acoperișul casei poți citi în articolul nostru de aici.

Pentru a construi casa perfectă te așteptăm în magazinele Dino Materiale de Construcții. Aici o să găsești toate materialele de care ai nevoie precum și consiliere specializată din partea echipei noastre.

Comments (0)

Niciun comentariu in acest moment!
Product added to wishlist
Product added to compare.