- Amenajare Interior
- 0 Like-uri
- 751 Vizualizări
- 0 Comentarii
În casele românești, sistemele de ventilație au început să capete o amploare cât mai mare și să fie din ce în ce mai des întâlnite. Însă, într-o țară, în care salariul minim pe economie este de 1300 de lei, aceste sisteme sunt puțin cam piperate. Așadar, haideți să vedem dacă ele sunt chiar utile sau reprezintă doar un alt capriciu ce va dispărea cu trecerea timpului.
Avem ferestre clasice la case și apartamentele noastre, dar trec acestea testul mediului înconjurător pentru a ne proteja sănătatea?
Din păcate, răspunsul este nu. Ferestrele clasice nu au capacitatea de a introduce în locuința cantități de aer în mod egal. Căldura din interior este eliminată prea rapid, iar temperaturile scăzute din exterior pot provoca un mic șoc de moment pentru organismul nostru.
Datorită acestor factori, în locuințele noastre se creează condens, iar după un timp va începe să apară și mucegaiul. Aerul poate fi prea uscat sau umed, lucru nu foarte ușor de anticipat în stadiu incipient, însă care își lasă amprenta asupra noastră cu trecerea timpului. La fel și praful și poluarea care își fac loc în casele noastre prin clasica ventilație.
Astfel, sistemele de ventilație au fost proiectate cu scopul de a rezolva aceste probleme. Principiul acestor sisteme este de a menține un aer curat și sănătos pentru noi. Aerul stătut și umed, mirosurile neplăcute, sunt eliminate de către sistemele de ventilație, și înlocuite cu aer proaspăt de afară.
Aceste sisteme prezintă un filtru, prin care aerul trece înainte de a fi introdus în locuință. De asemenea, la trecerea prin aparat, aerul este încălzit sau răcit, pentru a se păstra o temperatură constantă în locuință. Variațiile de temperatură sunt evitate, iar riscul pentru crearea mucegaiului și al igrasiei este redus considerabil.
Există mai multe tipuri de sisteme:
1. Ventilația clasică. Este cea despre care am vorbit deja mai devreme și sunt familiarizați cu toții. Aceasta constă în deschiderea ferestrelor și a ușilor pentru a reîmprospăta aerul din casă.
2. Ventilație centralizată cu recuperare de căldură. Acestea sunt formate dintr-un sistem complex de conducte de aerisire și capete de ventilație. Unitatea de ventilație trebuie montată într-o cameră tehnică sau în podul locuinței și trasee de căldură pentru fiecare încăpere. Punctele forte ale ventilației centralizate sunt : împrospătarea aerului din clădire, elimină gazele toxice, dioxidul de carbon și reține praful, asigură o temperatură și umiditate constantă și reduc consumul de energie.Cel mai mare dezavantaj al acestor sisteme este mărimea.
3. Ventilația decentralizată este un sistem cu unități indepentente, care sunt recomandate să fie instalate în fiecare cameră a locuinței. Acestea au un sistem de automatizare pentru a putea fi conectate și utilizate în sincron. Costurile unui astfel de model, oscilează între 250-530 de euro la care se adaugă instalarea, per aparat.
4. La o suprafață de aproximativ 160 de mp, sistemele decentralizate reprezintă o investiție foarte bună. Buzunarul tău va zâmbi cu siguranță când va veni factura de căldură.
5. Aceste sisteme sunt pliabile și pentru construțiile mai vechi datorită montării foarte ușoare. Filtrele acestora se montează în zona dinspre exteriorul casei pentru a putea fi ușor de schimbat.
În concluzie, dacă suferiți de afecțiuni precum astm, alergii sau alte boli pulmonare, aceste sisteme de ventilație sunt perfecte pentru dvs.
Te așteptăm în magazinele Dino Materiale de Construcții și la depozitul central Doni Trade pentru ați furniza materialele necesare.
Comments (0)