- Amenajare Interior
- 0 Like-uri
- 2305 Vizualizări
- 0 Comentarii
Ritmul de viață alert, grijile sau agitația de la job își pun amprenta asupra organismului nostru dând naștere la oboseală și stres.
Toate acestea pot dispărea pentru o perioada, atunci când apelam la diverse servicii și tehnici de relaxare. Un abonament la SPA este destul de scump, fără să mai punem la socoteală temerile și riscurile asociate pandemiei din această perioadă. Citește următorul material pentru câteva idei despre cum să obții propriul colț de relaxare chiar la tine acasă.
De ce o să ai nevoie?
În primul rând de o cadă de hidromasaj (jacuzzi). Nimic nu se compară cu relaxarea pe care o vei simți atunci când stai întins în cadă și jeturile de apă iți stimulează mușchii.
Alternativa pentru cei cu mai puțin spațiu disponibil este un panel de duș cu funcția de hidromasaj.
Istoric
Acest tip de cadă a fost inventată de Roy Jacuzzi în anul 1968, fiind în scurt timp preluată de hoteluri și SPA-uri de relaxare. Jacuzzi folosește apa caldă ca și terapie, aceasta având o temperature constantă de 37 grade C.
Duzele ce reglează debitul apei sunt poziționate astfel încât să lovească punctele cheie de pe corpul nostru (asemeni presopuncturii), de aceea căzile de hidromasaj sunt în general preferate în locul panelurilor de duș.
Jacuzzi la exterior
Dacă vei amplasa jacuzzi-ul la exterior trebuie să tii cont de următoarele:
- Amplasează cada de hidromasaj pe o fundație solidă (beton armat cu o grosime de peste 10cm) ținând cont că aceasta va cântari foarte mult plină cu apă, iar eventualele daune datorate amplasării deficitare nu vor fi acoperite de garanție.
- În funcție de greutate căzii, pentru manevrarea acesteia e posibil să fie nevoie de o echipa de 6-10 persoane.
- Dacă optezi pentru un montaj îngropat, va trebui să lași loc suficient în jurul căzii pentru a avea acces la compartimentul cu echipamente. De asemenea, este de evitat plasarea scurgerii sub cada de hidromasaj.
- Cada necesită acces la o sursă de electricitate, fiind nevoie de un circuit electric monofazic. Este recomandat ca acesta să aibă o siguranță automată cu protecție diferențială.
Jacuzzi la interior
- Ia în calcul mărimea jacuzzi-ului și asigură-te că ai suficient loc, astfel încât să îl poți introduce în casa/baie pe ușa. Nu în ultimul rand, după ce îl amplasezi, asigură-te că poți intra și ieși cu ușurință din el și că îți rămâne spatiu suficient și pentru echipamentele necesare service-ului.
- Și în acest caz, cada va necesita acces la o sursă de electricitate, fiind nevoie de un circuit electric monofazic cu o siguranță automată cu protecție diferențială.
- Apelează la o firmă de instalații care iți poate automatiza atât umplerea, cât mai ales golirea acestuia.
- Ventilarea încăperii din cauza valorii ridicate a umidității ca urmare a folosirii căzii, este un aspect de luat în calcul.
- Folosește materiale antiderapante pentru pardoseală pentru a evita riscul de a te răni.
- În cazul în care o vei amplasa la etaj, ține cont că planșeul trebuie să poată rezista sub greutatea acesteia, deloc neglijabilă când este plină cu apă și folosita de mai multe persoane simultan.
Avantaje
Poate fi utilizat în tratarea durerilor de mușchi, articulații sau oase. De asemenea, stimulează și metabolismul, persoanele care îl utilizează regulat, putând slabi mult mai repede.
Întrebări pe care merita să ți le pui
Dacă te-ai hotărât să iți achiziționezi un jacuzzi pentru acasă, ar trebui să iți răspunzi la câteva întrebări înainte de a face o achiziție:
- Care este scopul pentru care îl vei folosi? Terapeutic sau pentru relaxare?
- Îl vei instala în interior sau în exterior?
- Care este bugetul de care dispui pentru tipul de jacuzzi dorit?
- Câte persoane îl vor folosi (simultan)?
- Cât spatiu va ocupa și unde va fi montat?
Fii cu ochii pe noi pentru mai multe sfaturi legate de amenajarea locuinței tale.
Comments (0)