Ce investiții sunt necesare într-un apartament proaspăt cumpărat?

Dacă ai trecut peste etapa de selecție a apartamentului și ai ajuns la finalizarea contractului de vânzare-cumpărare, noi te felicităm și venim în ajutorul tău cu niște sfaturi utile. În funcție de vechimea apartamentului și dacă acesta nu a fost renovat înainte, considerăm că este cazul să faci câteva schimbări esențiale pentru a nu avea parte de neplăceri mai târziu.

Broască ușă

Acum că ești oficial proprietar, noi îți sugerăm ca după acte și procesul final de mutare, să schimbi broasca ușii. Nu știi niciodată cine deține o alta cheie la ușa casei tale, cu excepția fostului proprietar. Suntem siguri că nu dorești vizite neplanificate și că nici nu consideri că este o placere începerea dispariției obiectelor pe care le deții.

 

Orientarea apartamentului

Dacă nu ai ținut cont de orientarea apartamentului în procesul de selecție, ar fi o decizie înțeleaptă să o faci înainte de a începe planul pentru renovare. Apartamentele orientate spre Nord sunt slab luminate, așa că, dacă dorești ca sufrageria sau dormitorul să fie scăldate în lumina zilei, poate este necesar să te reorientezi în aranjarea camerelor.

 

Instalația electrică

Este important ca aceasta să fie verificată și eventual, dacă este necesar, schimbată. Blocurile construite prin ani 80-90, au instalația electrică pe bază de aluminiu.

Ai nevoie de un specialist pentru tot procesul.

În momentul în care dorești să înlocuiești instalația electrică, calitativ, este de preferat să alegi instalația electrică de cupru, în favoarea celei din aluminiu. Este cunoscut faptul că aluminiul are proprietăți mai slabe decât cuprul. Acesta este predispus la supraîncălzirea metalului și sunt șanse crescute pentru incendiu. Dacă este supus constant la stres (spre exemplu penele de curent dese), deoarece este mai puțin ductil, aluminiul obosește mai repede decât cuprul.

La contacul cu aerul, apare procesul de oxidare al aluminiului, iar cu timpul firul de aluminiu se deteriorează. Oxidul de aluminiu rezultat în urma acestei reacții, este un conductor slab de energie și cu cât se deteriorează mai tare firele, cu atât crește mai mult riscul de incendiu.

În prezenta umidității și în contact cu anumite materiale apare coroziunea galvanică.

Schimbarea țevilor

Ca și în cazul instalației electrice, și țevile au nevoie de o verificare amănunțită și în funcție de schimbările pe care dorești să le faci, pot necesita și o reașezare.

Instalația sanitară cuprinde toate țevile și conductele dintr-o locuință, circuite de apă, încălzire și canalizare.

Câteva aspecte de care ar trebui să ții cont când faci modificări sunt:

-  În funcție de presiunea apei se stabilește dimensiunea elementelor instalației sanitare;

-  Ai nevoie de un robinet care să facă legătură dintre sursa principală de apă și instalația din casa ta. Acesta îți permite să oprești apa în cazul unei avarii;

-  Proiectul canalizării se face pe baza principiului forței gravitaționale, deci este necesar să faci calculul debitului maxim de apă care va curge prin rețea;

-  Selectarea conductelor se face în funcție de necesitățile casei tale.

Vas de toaletă, cadă, chiuvetă

Din punct de vedere igienic, este obligatoriu să facem aceste schimbări.

Geamuri, parchet, uși

Verifică geamurile să observi dacă ai pierderi de căldură. Dacă constați că acestea sunt prezente este recomandat să le schimbi pentru a economisi căldură.

Parchetul și ușile sunt ultimele din această serie. Aici rămâne strict la alegerea ta ce dorești să faci. Dacă sunt uzate, recomandarea noastră ar fi să le schimbi. Însă depinde doar de tine ce design îți dorești în apartament.

Sperăm că v-au fost de folos informațiile noastre în procesul de renovare al apartamentului.

Vino în magazinele Dino Materiale de Construcții și la depozitul central Doni Trade și noi îți punem la dispoziție toate materialele necesare pentru un rezultat pe măsură.

Comments (0)

Niciun comentariu in acest moment!
Product added to wishlist
Product added to compare.