- Noutăți
- 0 Like-uri
- 559 Vizualizări
- 0 Comentarii
Dacă dispui de o terasa sau o verandă, știi foarte bine că pardoseala de exterior are nevoie de îngrijiri speciale pentru a putea fi întreținută corespunzător. Dacă nu știi care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea grijă de pardoseala de exterior, noi suntem aici să ți-i prezentăm.
Întreținerea pentru pardoseala de exterior
Pentru a putea obține rezultate optime, este necesar să îngrijești pardoseala în două etape pe an, și anume: primăvara, pentru a putea să fie pregătită pentru lunile de vară, și toamna pentru a fi pregătită pentru lunile de iarnă.
Urmărește prognoza meteo pentru a putea începe procesul de întreținere al pardoselii exterioare. Nu se aplică niciun fel de produs în condiții de umezeală sau când există șanse să plouă. De asemenea, este esențial să se evide aplicarea produselor și în condiții de temperaturi foarte ridicate, pentru că lumina soarelui poate fi atât de intensă, încât poate determina produsul să se usuce prea repede, fără să fie de fapt absorbit complet în lemn.
În cazul în care pardoseala de exterior este una nouă, trebuie lăsată să erodeze în mod natural, în jur de 6 luni înainte de a fi folosit baiț sau ulei.
Materiale și unelte necesare pentru a curăța pardoseala de exterior
- Produse de curățare pentru pardoseală;
- Decapant pentru pardoseală, numai dacă este necesar;
- Mătură;
- Mașină de șlefuit, dacă este cazul;
- Perie pentru curățare;
- Șurubelniță, dacă este nevoie;
- Cizme, mănuși, ochelari, genunchiere, mască de praf pentru protecție.
Pașii care trebuie urmați pentru a curăța pardoseala de exterior
Pasul 1 – eliberează pardoseala de tot ceea ce este plasat pe aceasta. Mătură bine suprafața, pentru a putea să îndepărtezi orice urmă de murdărie sau resturi din lemn.
Urmărește dacă există plăci desprinse sau șuruburi ridicate, iar în cazul în care sunt prezente, folosește o șurubelniță și strânge-le bine.
Pasul 2 – toarnă produsul de curățare pe pardoseală sau urmează instrucțiunile de pe ambalajul produsului. Pentru a ușura procesul, aplică-l pe 3-4 zone simultan.
Pasul 3 – clătește pardoseala din abundență cu apă, de la un capăt la celălalt.
Lasă pardoseala să se usuce cel puțin 24 de ore înainte de a aplica soluții de conservare sau ulei protector.
Pasul 4 – în cazul în care mai există urme ale finisajelor anterioare, așa cum este uleiul sau baițul, folosește un decapant pentru pardoseală, urmând instrucțiunile producătorului.
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, poate te interesează și cum poți întreține și curăța fierul forjat.
Comments (0)