- Noutăți
- 1 Like-uri
- 367 Vizualizări
- 0 Comentarii
Dacă optezi pentru cel potrivit, parchetul pentru bucătărie, se va bucura de un timp îndelungat, va face față cu succes umezelii, dar și traficului intens.
Află din articolul nostru avantajele și dezavantajele când vine vorba despre parchetul pentru bucătărie, cum îl poți monta, dar și elementele necesare acestui proces.
Parchetul pentru bucătărie – Avantaje și dezavantaje
- Avantaje
Lemnul este un material care transformă bucătăria într-un spațiu primitor, care conferă o atmosferă confortabilă și călduroasă;
Parchetul pentru bucătărie este durabil, rezistent și izolează bine termic;
Este potrivit pentru majoritatea stilurilor de amenajare interioară;
Dacă scapi pe jos obiecte grele, parchetul nu se ciobește, așa cum se întâmplă în cazul gresiei.
- Dezavantaje
În cazul în care nu alegi un parchet rezistent la apă, cu timpul acesta va strica aspectul încăperii, pentru că se va dilata la umezeală și se va contracta la uscare. Pe lângă asta, sub parchetul umed sunt șanse mari să apară mucegai, bacterii sau ciuperci;
Dacă optezi pentru parchet din lemn masiv, acesta trebuie rașchetat ocazional;
Desi este la un nivel premium al calității, la parchetul din bambus poți întâmpina ușoare dificulăți atunci când vine vorba de întreținere.
Parchetul pentru bucătărie – Materiale și mod de montare
Iată de ce vei avea nevoie înainte să te apuci de treabă:
- Distanțieri reglabili;
- Sfoară de trasat;
- Ciocan din cauciuc;
- Creion;
- Ruletă;
- Fierăstrău pendular.
Pași necesari pentru montarea parchetului din bucătărie:
Primul pas – citește cu atenție instrucțiunile de pe ambalajul parchetului, pentru a-l monta corespunzător.
Pasul doi – analizează suprafața de montare. Ea trebuie să fie uscata, lipsită de impurități și dreaptă. Umiditatea trebuie să fie mai mică de 3%, iar dacă denivelările sunt mai mari de 2 mm/ml, trebuie corectate.
Pasul trei – lasă parchetul între 1-2 zile înainte de montare.
Pasul patru – nu monta parchetul prea aproape de perete, pentru că acesta are nevoie de spațiu de dilatare.
Pasul cinci – verifică plăcile pentru posibile defecte.
Pasul șase – măsoară lățimea înainte de a pune primul strat de plăci. Începe montarea parchetului din colțul stâng al camerei, iar după ce ai terminat primul rând, treci la al doilea începând cu placa rămasă de la terminarea primului. Plăcile se montează ușor, prin sistemul ”click-clack”.
Pasul șapte – montează ultima placă după ce ai măsurat exact spațiul disponibil, astfel încât placa să se potrivească perfect pe suprafața rămasă.
Pasul opt – ultimul pas presupune montarea plintelor lângă perete. Acestea vor ”ascunde” distanța de dilatare și cablurile. Optează pentru o plintă într-o culoare cât mai similară cu cea a parchetului.
Dacă ți-a plăcut articolul nostru și ești pregătit să montezi parchetul pentru bucătărie, la Doni Market și Doni Trade găsești toate materialele și uneltele necesare.
Comments (0)