- Noutăți
- 0 Like-uri
- 459 Vizualizări
- 0 Comentarii
Izolarea fonică este o modalitate foarte utilă pentru a elimina factorul de stres, provocat de zgomot.
Izolarea fonică are scopul de a atenua sau de a elimina propagarea sunetelor din interiorul sau exteriorul unei locuințe.
Izolarea fonică – Importanță
Izolarea fonică reduce semnificativ zgomotele percepute din exterior, precum zgomotele de afară, zgomotele produse de țevile care traversează locuința, cele făcute de vecini, zgomotele propagate dintr-o încăpere în alta.
Unele dintre cele mai importante avantaje ale izolării fonice o reprezintp creșterea valorii imobilului pe piață și faptul că somnul tău va fi unul mult mai odihnitor, datorită lipsei zgomotului.
Materiale pentru izolarea fonică
- Vata de sticlă
Vata de sticlă are o excelentă capacitate de a absorbi sunetul la grosimi mici și se adaptează foarte bine la corecția acustică.
- Vata bazaltică
Vata bazaltică ajută atât la confortul acustic, cât și la izolarea termică. Absoarbe perfect sunetele și reduce zgomotele de impact foarte bine.
- Spuma compozit poliuretan
Contribuie și la izolația termică, pe lângă cea fonică și este foarte ușoară.
Izolarea fonică a pereților comuni și exteriori
- Pereți comuni
Pentru a realiza izolarea fonică a pereților comuni poți opta pentru un sistem din plăci gips carton, profile metalice și vată minerală.
Alege plăci rigips cu performanțe acustice foarte bune, care sunt rezistente la impact și durabile, astfel încât să poți asambla corpuri pe suprafața lor, ulterior.
Fixează profilele metalice, montează vata minerală între profile și lasă un spațiu tampon între scheletul mecanic și perete. Acest spațiu va avea rolul de a absorbi poluarea fonică.
- Pereți exteriori
Atunci când este vorba despre pereții exteriori, poți alege un sistem de izolație cu vată bazaltică.
Începe prin a aplica pe perete un strat de mortar adeziv pentru vata minerală, aplică un strat de vata minerală bazaltică și prinde-o de perete cu dibluri pentru vata minerală și cuie metalice.
Urmează să aplici un strat de mortar adeziv pentru armare, peste care vei aplica un strat de plasă din fibră de sticlă pentru exterior.
Repeți procesul de aplicare a mortarului adeziv pentru armare, mai apoi, aplici un strat de grund de amorsă, iar la final un strat de tencuială decorativă silicatică.
Izolarea fonică a tavanului
Alege plăci din rigips-carton cu performanțe fonice ridicate, poți monta până la patru plăci de gips-carton pe tavan, deoarece cu cât sunt mai multe straturi, cu atât izolarea fonică este mai calitativă și eficientă.
Optează pentru vată minerală cu densitate mare, pentru a îmbunătăți performanța acustică a sistemului din gips-carton.
Izolarea fonică a pardoselii
Pentru a izola fonic pardoseala, adaugă un strat de cel puțin 2 cm de polistiren extrudat sau vată minerală.
Urmează să torni un strat de șapă flotantă și montează pardoseala dorită.
Ține minte faptul că zgomotele vor fi blocate mult mai bine dacă materialele pe care le folosești sunt cât mai dense și mai groase.
Acum că ai aflat ce presupune procesul de izolare fonică, te așteptăm în depozitul central Doni Trade, dar și in magazinele Doni Market pentru a te putea aproviziona cu materialele necesare începreii lucrării.
Comments (0)