Greșeli în placarea cu gresie și faianță

Dacă ești pregătit să începi amenajările interioare și să montezi gresia și faianța, acest articol este pentru tine.

Îți vom prezenta cele mai frecvente greșeli în placarea cu gresie și faianță. Este foarte important ca lucrurile sa fie bine făcute încă de la început, așa că te vom ghida în acest sens. Vei afla ce nu este indicat să faci pentru a nu avea surprize cu privire la gresie și faianță atunci când o montezi.

Greșeli în placarea cu gresie și faianță

  • Asamblarea plăcilor pe un strat de suport inegal;
  • Utilizarea unui adeziv nepotrivit sau aplicarea incorectă a acestuia;
  • Folosirea unui adeziv cu consistența nepotrivită sau de slabă calitate;
  • Aplicarea adezivului pe suprafețe prea mari;
  • Utilizarea unui chit de rosturi nepotrivit.

Acum că ai aflat care ar putea fi greșelile cele mai frecvente cu privire la placarea cu gresie și faianță, o sa explicăm mai detaliat, ce se poate întâmpla în aceste situații și cum ar trebui să procedezi pentru a le evita.

Asamblarea plăcilor de gresie și faianță pe un suport inegal

În procesul de montare, pregătirea stratului de suport este una dintre cele mai importante etape. Aplicarea plăcilor de gresie și faianță pe un suport inegal, va duce ulterior la desprinderea plăcilor.

  • Ce trebuie să faci:

Aprovizionează-te cu toate materialele de care ai nevoie pentru placarea plăcilor de gresie și faianță, adezivi, chit, dispozitive de aplicare a materialelor. Pregătește stratul de suport în mod adecvat, pentru a nu întâmpina neplăceri.

Utilizarea unui adeziv nepotrivit pentru gresie și faianță sau aplicarea incorectă a acestuia

Un alt pas foarte important pentru aplicarea plăcilor de gresie și faianță, este alegerea adezivului corespunzător. Dacă cel ales nu este potrivit sau este aplicat incorect, va duce la dezlipirea și spargerea plăcilor de gresie și faianță.

  • Ce trebuie să faci:

Există și adezivi speciali, pe lângă cei standard, care permit fixarea plăcilor ceramice chiar si pe suprafețe non-standard.

Este foarte important să optezi pentru un adeziv flexibil pentru suprafețe din plastic, gips-carton sau lemn. Acesta se poate aplica și fără utilizarea amorsei în prealabil.

Folosirea unui adeziv pentru gresie și faianță cu consistență nepotrivită sau de slabă calitate

Plăcile se vor dezlipi într-un timp foarte scurt dacă adezivul este prea slab sau prea gros. Așadar, consistența adezivului este un aspect esențial, astfel încât plăcile de gresie și faianță să fie fixate corect și să reziste.

  • Ce trebuie să faci:

Atunci când achiziționezi adezivul, alege-l în conformitate cu tipul suportului, zona în care plăcile urmează să fie montate și tipul acestora.

Pentru un amestec cât mai omogen, mixtează adezivul cu un mixer cu prindere.

Aplicarea adezivului pentru gresie și faianță pe suprafețe prea mari

Dupa ce ai pregătit adezivul, este timpul să aplici plăcile de gresie și faianță, cu ajutorul distanțierelor. Pentru a obține un model uniform și mai puține plăci tăiate, este important de unde începi montarea. Prin urmare, începe dintr-un colț, cu plăci vizibile, de pe o latură vizibilă.

Una dintre cele mai mari greșeli în placarea cu gresie și faianță o reprezintă aplicarea unei cantități de adeziv pe o suprafață prea mare. Aplică pe suprafața de suport o cantitate de adeziv care să fie suficientă pentru aproximativ șase plăci.

  • Ce trebuie să faci:

Ține minte că adezivul îți păstrează proprietățile aproximativ 30 de minute. Așadar, este important să calculezi timpul astfel încât să ai timp să aplici plăcile.

Menține o temperatură optimă în încăpere, pentru că elasticitatea adezivului se pierde la temperaturi mari.

Utilizarea unui chit de rosturi nepotrivit pentru gresie și faianță

Lasă adezivul să se usuce conform indicațiilor producătorului, apoi îndepărtează distanțierele aplicate între plăci și aplică chitul pentru rosturi.

Dacă alegi un chit de rosturi nepotrivit, acesta nu va fi suficient de rezistent pentru a putea susține greutatea plăcilor.

  • Ce trebuie să faci:

Se folosește o cantitate optimă de material pentru fiecare îmbinare în parte, pentru a umple foarte bine rosturile.

Tipul chitului de rosturi este foarte important, trebuie să fie ales în funcție de încăperea în care montezi gresia și faianța.

Dacă ți-a plăcut articolul nostru, poate te interesează și Ghid pentru a demonta gresia veche

De asemenea, toate produsele necesare placării cu gresie și faianță, te așteaptă la Doni Market și Doni Trade.

Comments (0)

Niciun comentariu in acest moment!
Product added to wishlist
Product added to compare.