Anexe gospodărești – Etapele de construcție

Construcțiile provizorii sau definitive amplasate în imediata vecinătate a casei se numesc anexe gospodărești. Acestea au funcția de a adăposti bunuri sau activități specifice, alcătuind o unitate funcțională, în perimetrul curții locuinței personale.

Tipuri de anexe gospodărești:

Foișoare;

Bucătării de vară;

Magazii pentru unelte, lemne sau cărbuni;

Adăposturi pentru animale;

Sere;

Fânare;

Piscine;

Grătare zidite.

Autorizația de construcție pentru anexe gospodărești

Cu toate că te aștepți ca pe suprafața terenului tău să poți construi orice îți dorești, lucrurile nu sunt întocmai așa.

Așadar, este necesară obținerea autorizației de construcție pentru toate anexele gospodărești care includ următoarele:

Fundație, acoperiș și pereți;

Acces la utilități;

Adăpost pentru animale, cu mențiunea faptului că, pentru amenajarea acestora sunt, de asemenea, obligatorii și avizele de mediu.

Cu alte cuvinte, este necesară obținerea autorizației de construcție pentru:

Magazii de unelte sau bunuri;

Foișoare deschise sau închise;

Bucătării de vară parțial deschise sau închise;

Piscine betonate;

Garduri cu fundație.

Cum se obține autorizația de construcție

Conform Legii nr. 50/1991 și Legii 350/2001, autorizarea executării lucrărilor de construcție în spațiul curții personale revine Primăriei pe raza căreia se află proprietatea.

Documentele necesare pentru eliberarea autorizației de construcție a unei anexe gospodărești:

Act de identitate al proprietarului locuinței și terenului aferent acestuia sau actele de identitate ale coproprietarilor;

Act de proprietate al locuinței și terenului pe care urmează să se construiască anexa;

Plan cadastral pentru casa și terenul aferent locuinței;

Cerere tip;

Chitanță doveditoare pentru achitarea taxelor pentru autorizația de construcție;

Proiect de construcție pentru anexa respective, realizat de un specialist sau achiziționat în cadrul proiectelor publice pe care le poți găsi la primărie sau pe site-uri de specialitate;

Avize de mediu – în cazul în care anexa este adăpost pentru animale;

Avize speciale în cazul în care terenul se află în zona limitrofă a unor arii naturale protejate, în apropierea cursurilor râurilor, în vecinătatea unor construcții cu valoare de patrimoniu etc.

Etapele de construcție ale unei anexe gospodărești

1.     Fundația și excavația pentru piscină sunt două aspecte foarte importante care trebuie să respecte cu strictețe planurile pe baza cărora a fost obținută autorizația de construcție. Este necesară o placă de beton, ca bază stabilă a construcției în toate cazurile. Aceasta se lasă să se usuce complet înainte de a continua lucrarea. Peste placa de beton se toarnă șapa, care are rolul de a o egaliza și nivela.

2.     Stâlpii de susținere pentru profilul supraterestru reprezintă structura de rezistență, iar aceștia pot fi turnați sau din lemn. Grosimea acestora trebuie să fie în funcție de încărcătura pe care o va avea acoperișul și eventualele materiale care vor fi depozitate. Structura de rezistență trebuie să fie fixată bine, ancorată și verificată, pentru ca mai apoi să se poată trece la montarea căpriorilor pentru acoperiș, a învelitorii și a hidroizolației.

3.     Pereții se realizează în funcție de materialele utilizate. În cazul în care ai nevoie de lemn, acesta trebuie protejat împotriva mucegaiului și a umezelii. Cea mai practică soluție o reprezintă structurile din BCA sau cărămidă, care se unesc cu ajutorul mortarului. La fel de bun este și bitumul, care este foarte rezistent la umezeală și la variațiile de temperatură.

La Doni Market și la depozitul central Doni Trade găsești toate materialele necesare pentru construcția unei anexe gospodărești. Te așteptăm în magazinele noastre!

Comments (0)

Niciun comentariu in acest moment!
Product added to wishlist
Product added to compare.