- Noutăți
- 0 Like-uri
- 318 Vizualizări
- 0 Comentarii
Acoperișul protejează locuința de diverse intemperii și joacă un rol foarte important pentru aspectul exterior al acesteia.
Alegerea materialelor potrivite pentru acoperiș, pare, la prima vedere, o sarcină foarte dificilă. Este vital să știi că acoperișul casei trebuie să fie unul rezistent, să împiedice pătrunderea frigului și pierderea căldurii.
Este indicat ca pentru acoperiș să investești în cele mai calitative materiale și accesorii, astfel încât acesta să reziste mulți ani și să nu necesite reparații prea curând.
- Acoperișul din tablă
Acest tip de acoperiș se poate monta indiferent de felul sau destinașia construcției, deoarece este un metal versatil și de calitate.
- Avantaje:
Multitudinea de modele – tablă zincată, cutată, fălțuită sau plană;
Material stabil și durabil, care rezistă la zăpadă și vânturi intense;
Sistem de prindere simplu al plăcilor;
Plăcile deteriorare se înlocuiesc rapid;
Flexibilitatea care perimite îmbrăcarea oricărui acoperiș, indiferent de formă.
- Dezavantaje:
Este nevoie de sisteme suplimentare de izolație, deoarece nu este un bun izolator termic;
Pune presiune mare asupra structurii casei pentru că tabla este un material greu;
Tabla se poate decolora. În unele zone mai rapid decât în altele.
- Acoperișul din țiglă
Unul ditre marile beneficii ale țiglei metalice este faptul că se poate monta indiferent de tipul de acoperiș sau de dimensiunile sale.
- Avantaje:
Facilitatea montării. Deși este mai mult de acoperit, plăcile metalice sunt ușor de prins;
Gradul de protecție termică este unul ridicat, contribuind la reducerile costurilor de încălzire a locuinței în mod semnificativ;
Nu pune presiune pe structura rezistenței casei, având o greutate redusă;
Multitudine de modele, culori și dimensiuni.
- Dezavantaje:
Țigla metalică poate ajunge la temperaturi de până la 80 ℃, pe timp de vară;
Este nevoie de lucrări de întreținere în timp deoarece aceasta se poate decolora;
Alegerea design-ului este limitată. Pe timp de iarnă, pentru a putea împiedica acumularea zăpezii, este nevoie ca acoperișul să aibă un unghi mare de înclinare;
Ventilare insuficientă. Din cauza acesteia se poate forma condens sub țigla metalică. Acesta poate deteriora atât tabla, cât și restul materialelor de susținere din alcătuirea acoperișului.
- Tipuri de acoperiș
Acoperișul într-o apă – modern și foarte util pentru locuințele cu un perete comun. Se recomandă realizarea unei pante suficient de înclinată, pentru a evita infiltrațiile și pentru a permite scurgerea apei.
Acoperișul cu două ape – model clasic, cu formă triunghiulară și înclinat. Este un design simplu, care permite amenajarea unei mansarde.
Acoperișul în patru ape – alcătuit din patru versanți ce se unesc în partea superioară printr-o coamă.
Acoperișul în stil mediteranean – potrivit pentru locuințele pe un singur nivel. Acesta este drept, fără pante la vedere, prevăzut cu o cădere lină care oprește depunerea zăpezii.
Acoperișul cu pantă curbată – ideal pentru zonele cu vânturi puternice și precipitații abundente. Acest tip de acoperiș are un design modern și industrial.
Cu siguranță cu ajutorul acestui articol vei face alegerea potrivită pentru tine și locuința ta, cu privire la alegerea materialului pentru acoperiș.
Nu uita că în magazinele Doni Market și în depozitul central Doni Trade găsești tot ce ai nevoie pentru construcția acoperișului, dar și pentru alte lucrări.
Comments (0)